For English - Press here
Voor je verder gaat...
Pak een koptelefoon en druk hieronder op play. Neem even rustig de tijd om de woorden, muziek en beeld op je in te laten werken.

[SYN003]

NACHTKRACHT


Een ode aan het nachtleven.
spoken word x muziek x ets

Dit prachtige en ongebruikelijke kunstwerk is gemaakt door liefhebbers van de nacht. Het doel is om de waarde van het nachtleven te onderstrepen. Het helpt ons herinneren waarom we dansen, ontmoeten, zwerven en zweven.
Het laat ons voelen hoe het nachtleven kan zijn.
Het neemt ons mee naar een mooi moment op de juiste plek tijdens die prachtige nacht.
Het vertelt ons om samen te dansen, te genieten en ontmoeten.
Dit is waar de nacht om draait.

DE NACHTKRACHT is een multidisciplinair kunstwerk. Een ets gecombineerd met spoken word en muziek. Mathieu Schellekens heeft een ets gemaakt op basis van het prachtige verhaal dat Justin Samgar over de nacht vertelt. Hame heeft vervolgens een soundtrack gemaakt voor de spoken wordt, dat later ontpopt in een euforische track tot aan de volgende ochtend. 
SYN collective heeft een lijst ontwikkeld die de audio kan afspelen door je koptelefoon op de ets aan te sluiten. Op deze manier nemen de woorden in combinatie met de muziek je mee terwijl je de tijd hebt om alle nachtelijke activiteit van de ets te aanschouwen.


fotografie: David in den Bosch 

Zoals op de foto's is te zien, is het mogelijk om een koptelefoon op de ets aan te sluiten en de woorden in combinatie met muziek te horen.

Vind de audio nogmaals hieronder.

SPECS

Grootte: dit kunstwerk is ongeveer 106x87cm. Dat is ongebruikelijk groot voor een ets en het grootste formaat ets dat Mathieu Schellekens in zijn leven maakte.
Lengte van de audio: 6:55 minuten
Ingelijst: De ets wordt ingelijst geleverd. Je kunt je eigen koptelefoon aansluiten op de lijst in het roestvrij stalen audio compartiment. Deze heeft de knoppen: start, stop, volume harder en volume zachter.
Glas: Museum glas

Info

Gelimiteerde oplage: 10 stuks
Prijs op aanvraag: neem contact op met weare@syncollective.nl
Levertijd: 4-5 weeks
Koptelefoon niet inbegrepen

SYN ARTIESTEN

Mathieu Schellekens

Justin Samgar

Hame

Mathieu Schellekens

Mathieu is een kunstenaar en illustrator, wonend en werkend in Amsterdam. Met zijn werk probeert hij een verhalend beeld te scheppen, zonder voor de toeschouwer dat verhaal teveel in te vullen. De toeschouwer mag zijn fantasie de vrije loop laten. Mathieu maakt een romantisch beeld dat intrigeert qua contrast, zowel in techniek als esthetiek. 
De nacht is hem dierbaar. Als kunstenaar is hij op zijn creatiefst wanneer de zon onder is. In de nacht komt er een ongeremdheid naar boven. Bij het gebrek aan daglicht worden de oneffenheden van het leven onzichtbaar en vloeien de hartstocht, inspiratie, fantasie, intimiteit en muziek rijkelijker. 
Met NACHTKRACHT brengt hij een ode aan de nacht in al zijn glorie. Gulzigheid, ijdelheid en andere zonden, afgewisseld met romantiek, saamhorigheid, muziek, verdoving, vervoering, psychedelica, smartlappen, drank, liefde, dans en andere menselijke dingen. Ter inspiratie heeft hij “Tuin der Lusten” van Jeroen Bosch gebruikt als compositioneel voorbeeld. In dit Bijbelse tafereel van het aardse bestaan komen veel van dezelfde aspecten van de mens naar boven. 

Justin Samgar

Justin Samgar is sinds 2009 een spoken word artiest. Een kunstenaar die bevraagd en vertelt over liefde, geloof, angst, groei, verbinding, pijn en plezier. Zijn  persoonlijke verhalen leggen gevoeligheden bloot maar zijn juist door hun kwetsbaarheid krachtig. Je onthoudt hem door zijn sympathieke stemgeluid en het hypnotiserende ritme in zijn voordracht. 
Met zijn alter ego SpaceAgePoetry combineert hij meertalige spoken word met elektronische muziek en werkt hij samen met dj’s en producers van over de hele wereld.
Justin is altijd al een nachtdier geweest. Zowel het creëren als het optreden met SpaceAgePoetry gebeurt in de nachtelijke uren. De nacht is voor hem een plek waar hij rust ervaart. Als de meeste mensen slapen is er voor zijn gevoel meer ruimte voor vrijheid.
Omdat Justin graag met andere kunstenaars samenwerkt om nieuwe creaties tot leven te brengen ze hij meteen ja op dit project. Het is voor zijn gevoel een brug tussen de kunstwereld, de nachtcultuur en zijn eigen spoken word community.

HAME

Hame is een producer uit Amsterdam die zijn debut EP ‘Compathy’ uitbracht op het Belgische label Small Steps in oktober 2022. In zijn producties vindt Hame de perfecte balans tussen dansbare energie en emotie, waardoor er bijzondere momenten van saamhorigheid ontstaan op de dansvloer.
Sinds de release treedt Hame al op in België, Engeland, Nederland en Duitsland met zijn live set vol onuitgebracht materiaal. Voor Nachtkracht heeft Hame de soundtrack gemaakt onder Justin’s prachtige woorden over de nacht. Na de woorden krijgt Hame de ruimte om dit muziekstuk verder uit te bouwen tot een reis die je meeneemt tot de zonsopgang van de vroege ochtend.